NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

ZRMANJA

Zaklonjeno:

Izloženo: Bura

Uplovljavanje: U rijeku se oplovljava u NE kursu prema sredini plovnog puta, između crvene plutače i zelenog stupa. Od E obale ušća pruža se 200 m prema W sprud. Prednost u ušću imaju plovila koja isplovljavaju iz rijeke. Vidi plan ušća Zrmanje!

Plovidba riječnim kanalom: Rijeka je plovna uzvodno do luke Obrovac i to za plovila do 4 m gaza. Plovni kanal rijeke označen je crvenim i zelenim stupovima koji označavaju bočne granice plovnog kanala. S obje strane plovnog kanala ima muljevitih sprudova obraslih šašom. Potrebno je držati se sredine plovnog kanala, osim na mjestima gdje je kanal označen samo sa jedne strane, tada se plovi bliže stupovima. Plovila iz suprotnog smjera mimoilaze se držeći se svoje desne strane.

Upozorenje: Struja je ljeti zanemariva, ali zimi dostiže brzinu do 5 čv. Plima i oseka se osjete u rijeci sve do luke Obrovac.

Posebni propisi za plovidbu riječnim kanalom: Za uplovljavanje u rijeku potrebno je tražiti dozvolu od ispostave Lučke kapetanije u Novigradu, koja određuje redoslijed uplovljavanja i isplovljavanja u rijeku. Brzina plovidbe rijekom ograničena je na 8 čv. Zabranjeno je zaustavljanje, sidrenje, pretjecanje drugih plovila te noćna plovidba rijekom. Zabranjena je plovidba rijekom kada se zbog smanjene vidljivosti ne vide oznake plovnog kanala. Prednost plovidbe ima plovilo koje plovi nizvodno.

vezani pojmovi:
UŠĆE ZRMANJE, OBROVAC

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar