NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

VIS

Već u 4. stoljeću pr.n.e. naseljen je sicilskim Grcima, a u 10. i 12. stoljeću pripada Rimu. Svojom posebnošću prirodnog i povijesnog bogatstva zaista se ističe među ostalim jadranskim otocima.

Mnogi samostani, palače, ljetnikovci, crkve i tvrđave govore o njegovoj bogatoj povijesti. U srednjem vijeku pod Bizantom, zatim pod Mlečanima, nekadašnje jako Englesko pomorsko uoprište, nakon II svjetskog rata

postaje partizansko uporište i sjedište glavnog štaba Josipa Broza Tita.

Mjesta koje zaista treba posjetiti su crkva i samostan franjevaca konventualaca iz XVI. stoljeća, sagrađen na mjestu gje je nekada bio antički teatar, restauriranu 'Cicibelu' možete pogledati u komiškom Ribarskom muzeju u kojem se nalazi najveća zbirka uzlova na svijetu, crkvu Sv. Nikole nekadašnju benediktinsku opatiju koju je 1177. posvetio papa Aleksandar III u znak zahvalnosti komiškim ribarima što su ga spasili od oluje.

Ništa manje neće vas zadiviti prirodna ljepota šumovite Taleške uvale, najatraktivnija uvala cijelog otoka Stiniva, koja se nalazi u jami okružena nepristupačnim kamenim liticama, Kokošina špilja u uvali Duboka, i još mnoge druge prirodne ljepote kojima Vis obiluje. Vis je otok koji će vam zasigurno pružiti mnogo užitaka i doživljaja.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar