NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

PULA

Pulska luka podijeljena je otočićima Sv. Katarina i Andrija na vanjsku (W) i unutarnju (E) luku. Jedini siguran ulaz u luku je između glave dugog lukobrana (produžetak rta Kumpar) sa svjetionikom (zeleno) i rta Proština sa svjetionikom (crveno). Nakon prolaska plovilo treba usmjeriti prema svjetioniku na južnom rtu otočića Andrija (zeleno) kojeg možete oploviti bilo sa N ili S strane. Brzina u vanjskoj luci ograničena je na 8 čv, a u unutarnjoj na 5 čv. N smjer između otočića Andrija i Katarina dobro je označen sa dva zelena i dva crvena valjkasta svjetionika između kojih treba ploviti. Prednost prolaza imaju plovila koja izlaze iz luke, a zabranjeno je jedriti kroz prolaz. Nakon prolaska postaje vidljiv svjetionik na otoku Uljanik. Ako uplovljavamo u marinu, koja sada postaje vidljiva, veliku željeznu plutaču ispred marine (kod otoka Uljanika) treba obići sa N-NE strane.

Unutarnja luka je zaštićena od svih vjetrova osim NW. Oprez, nevere sa NW mogu biti opasne i u luci. Zimi uglavnom pušu jugo i bura koja može puhati žestoko ali ne razvija valove u luci. Pred lukom je stalna struja NW smjera koja s vjetrom može doseći brzinu od nekoliko čvorova. Gat Rijeka rezerviran je za putnički promet i kao carinski gat. Osim u marini, vezati se možete na obali SW od marine ili sidriti NW od gata Rijeka na muljevitom dnu koje dobro drži.

Zabranjena zona u vanjskoj luci (vidi kartu) je od rta Sv. Petar do rta Kumpar.

vezani pojmovi:
LUKA PULA, ACI PULA, Crpka Pula

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar