NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

MALI LOŠINJ

Zaklonjeno: Luka je dobro zaklonište od svih vjetrova.

Izloženo: Po buri i jačim NW vjetrovima ili neverama sa W-NW u SE kraju stvara se dosta jaka bibavica pa tada treba biti vrlo oprezan. Valovi juga se osjećaju u njegovom NW dijelu.

Uplovljavanje: Orijentacija pri ulazu u luku Mali Lošinj su svjetionici na otočićima Murtar i Zabodaski, a sam ulaz nalazi se između otoka Koludarac i rta Torunza. Do ulaza možete i prolazom između Koludarca i Murtara ali tu je dubina samo 2.5 m. U zaljev možete ući i kroz prolaz Privlaka (vidi opis) ili prolazom između SE rta otoka Koludarac i otoka Lošinja gdje je dubina samo 1.5 m.

Boravak: Osim u marini ili na gatovima u luci, možete sidriti W od otoka Koludarac, u uvali Artaturi ili uz NE obalu između rta Poljana i marine.

Upozorenje: Unutar luke brzina je ograničena, treba ploviti brzinom kojom ne stvarate valove. U uvalu Kovcanja zabranjen je ulaz i boravak. SE riva luke rezervirana je za redovne linije i turističke brodove, pa tamo danju možete pristati samo na kratko.

Opis:

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar