NavProUnique visitors:
Page Loads:

Nautic-Shop

PODGORA

Naselje i luka smješteno podno Biokova. U naselju je ljekovito slano vrelo Klokun, kao i mnoga druga vrela pitke vode. Stanovništvo se bavi poljodjelstvom, vinogradarstvom, ribarstvom i turizmom.

U gornjem dijelu naselja nalazi se nekoliko kula za obranu od Turaka iz 17. i 18. st.

Kapela 'Srca Isusova' osmerostranog tlocrta i portal na ulazu u park hotela jedini su sačuvani od baroknog ljetnikovca obitelji Mrkušić. Crkva Svih Svetih potiče iz 1764. godine. Na brdu iznad lučice Podgora nalazi se visoki spomenik 'Galebova krila' postavljen 1962. godine.

Današnja Podgora je poznato turističko odredište radi prekrasnih pješčanih plaža, mnogo zelenila, čistog i toplog mora, te kvalitetne hoteljersko-ugostiteljske ponude. Turistima su na raspolaganju teniski tereni, tereni za nogomet, košarku i odbojku na pijesku, škole jedrenja, surfinga i skijanja na vodi, iznajmljuju se plovila i rekviziti za vodene sportove.

Za trajanja turističke sezone organiziraju se kulturno-zabavne priredbe i gostovanja kazališnih i folklornih skupina te ribarske fešte. Najveća fešta je na Dan Podgore, kada je ujedno i blagdan Sv.Vincenca, zaštitnika mjesta, prve nedjelje nakon 15. kolovoza.

 
Sav materijal na ovim stranicama podliježe autorskim pravima i zakonom je zaštićen. Zabranjen je svaki oblik reprodukcije!
(C) 1988-2017. CV Sistemi d.o.o. Zadar